Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest veelgestelde vragen. Kom je er niet uit?  Ga naar de contactpagina en je krijgt snel antwoord van ons.

Waar rijd rijschool rijsnel?  Veelgestelde vragen

De instructeurs van rijschool rijsnel rijden in aantal steden van Nederland. Onder andere in Amsterdam, Amstelveen, Utrecht en Zaandam. Bekijk meer steden. Bekijk op  onze pagina vestigingen of we bij jou in de buurt rijden of neem contact op met rijopleider.

Is de proefles echt gratis?

De proefles is gratis op het moment dat je besluit om bij ons een lespakket af te nemen. Anders kost het eenmalig €35,-

Hoeveel autorijlessen heeft iemand nodig om te slagen?

Hoeveel rijlessen iemand nodig heeft, is per leerling verschillend. Tijdens een gratis proefles bij Rijsnel kun je samen met de instructeur een inschatting maken van het aantal lessen dat je nodig hebt. Gemiddeld gezien heb je tussen de 35 en 45 lessen nodig voor je examen kunt doen, maar voor sommige cursussen duurt dat korter of langer. Op basis daarvan weet je welk
lespakket bij jou past en wanneer je ongeveer kunt afrijden.

Hoe snel kan ik beginnen?

Wij hebben geen wachtlijsten en over het algemeen kun je vrij snel beginnen met je rijopleiding. Er zijn wel een aantal populaire dagen en tijdstippen die snel volgeboekt staan. Het is dus wel afhankelijk van de dag en het tijdstip dat je zelf kunt. Hoe flexibeler je bent des te sneller kun je beginnen. Wil je graag weten wanneer we voor jouw plek hebben? Dan kun je het beste even contact met ons opnemen zodat we kunnen  kijken wat de mogelijkheden zijn.

Ik ben 16,5 jaar. Mag ik al autorijlessen volgen?

Ja, door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Meer Info.

Kan ik ook losse autorijlessen nemen in plaats van een heel pakket?

Het is altijd mogelijk om per les te betalen. Toch maak je met een wat completer pakket het jezelf wel makkelijker zodat je niet iedere keer aan de betaling van je rijlessen hoeft te denken.

Word ik thuis opgehaald? Ja, indien wij lessen in jouw regio, word je thuis opgehaald door een vaste instructeur.

Wat is een Eigen Verklaring? veel gestelde vragen

Een Eigen Verklaring is een formulier met vragen over jouw lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Iedereen die een rijexamen wil afleggen, moet over een ingevulde ‘Eigen Verklaring’ beschikken. Van te voren kun je op onze eigen aanvraagkaart  de vragen doorlezen en beantwoorden. Het is erg belangrijk dat je de vragen altijd eerlijk beantwoordt. Het CBR zal de kosten hiervan van onze rekening courant afschrijven. Meer Info

Rijschool machtigen?  

Als je een rijexamen wilt afleggen, moet je onze rijschool machtigen via DigiD. Over het machtigen via DigiD kun je terecht op onze instructiepagina van CBR.

Wat als ik zak voor mijn rijexamen? veelgestelde vragen

Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Geen probleem! op je volgende herexamen(s) krijg je korting van onze rijschool. Het enige wat je afneemt zijn een paar losse rijlessen naar het herexamen toe. Er wordt aangewerkt aan het onderdeel waarop je bent gezakt. Op die manier weet je zeker dat je de volgende keer wel slaagt!

Best verkochte pakketten!

veelgestelde vragen

  veelgestelde vragen rijschool Amsterdam zuid 2todrive   rijschool Amsterdam utrecht veelgestelde vragen cbr