fbpx

2ToDrive

Vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen!

 2to Drive is sinds 15 maart 2018 een definitive wet. 
Sinds de start van 2toDrive hebben al veel jongeren vervroegd hun rijbewijs gehaald. Er is  een mogelijkheid voor 17-jarigen om het rijbewijs te halen en onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Een coach is een persoon die minimaal 5 jaar zijn/haar rijbewijs heeft.

2todrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen afleggen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). 

schakelauto proefles

Opfris cursus

Ben u in het bezit van een rijbewijs, maar heeft u al een tijd niet achter het stuur gezeten? Dan heeft Rijschool rijsnel ook Autorijvaardigheid trainingen om de praktische kennis (verkeersinzicht) snel weer op peil te brengen. Velen onderschatten het autorijden door te denken dat het rijden na een uurtje weer op peil is.  Vergeet niet dat het steeds drukker wordt op de weg, waardoor de bestuurder sneller moet handelen. Na een paar lessen is de praktische kennis zo weer op peil. 

 

 

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets biedt een uitstekende mogelijkheid om te zien hoe je er in de ogen van een examinator voor staat.  Je hoort achteraf welke punten al op niveau zijn, en waar je in de volgende rijlessen nog verder aan moet werken. Een groot voordeel van de tussentijdse toets is dat je al een keer meemaakt hoe het er bij je echte rijexamen aan toe zal gaan.  Bij veel kandidaten neemt dit een groot deel van de zenuwen weg, waardoor er op het rijexamen beter gepresteerd wordt. Met het trainen gaan we je voorbereiden op alle verrichtingen die het CBR wil dat je kan. Zodra je deze allemaal onder de knie hebt, kun jij met een gerust hart je echte rijexamen in.

Faalangst

Het faalangst examen duurt 80 minuten in plaats van de gebruikelijke 55 en wordt afgenomen door een speciaal voor het faalangst examen opgeleide examinator. Een belangrijk verschil met een gewoon rijexamen is dat je zelf 1 of meerdere time-outs mag vragen tijdens het faalangst examen. Zo kun je weer even tot rust komen als je erg nerveus wordt. Je examinator kan je tijdens het faalangstexamen ook een time-out opleggen als hij denkt dat dit nodig is. Het faalangst examen is verder niet makkelijker dan het CBR rijexamen, je moet aan dezelfde eisen voldoen als ieder ander.

 

Wil je graag weten hoeveel je rijbewijs gaat kosten en je bent minstens 16,5 jaar oud?    Vraag nu een vrijblijvende proefles aan!

Winkelwagen
Scroll naar boven
Open chat
1
Hallo heeft u vragen? wij antwoorden direct.